ORGANIC & NATURAL
100% GREENWASH FREE
SALON ONLY
DOOR KAPPERS VOOR KAPPERS
Een duik in de klei detox formule van Terre de Couleur

Milou - 24 / Jul / 2024

Een duik in de klei detox formule van Terre de Couleur

Terre de Couleur staat bekend om zijn gezonde oplossingen voor klanten die te maken hebben met hoofdhuidproblemen of lijden aan allergieën of andere ziekten, zonder concessies te doen aan de kwaliteit en werkzaamheid van de producten. De oprichter van Terre de Couleur, Rémi Guyomarch, is een biochemisch onderzoeker die sterk gelooft in de harmonie tussen de natuur en de mens. Dit was zijn bron van inspiratie. Met een gepatenteerde, lab-geteste biotechnologie heeft Terre de Couleur een serie kuren ontwikkeld gebaseerd op natuurlijke klei, die zware metalen en andere gifstoffen diep uit de hoofdhuid ontgiften. Hierdoor worden de cellen gezuiverd, versterkt en gestimuleerd om een gezonde haargroei te garanderen. In deze blog zullen we uitweiden over de formule en werking van de detox producten en delen we een aantal interessante bewezen lab- en veldresultaten van de oranje en blauwe detox kuur.

Traditionele chemie versus biotechnologie

Haarproducten kunnen op verschillende manieren geformuleerd worden. We onderscheiden hier twee benaderingen: de traditionele benadering met petrochemicaliën en de ecologische benadering met biotechnologie. Traditionele formules bevatten petrochemicaliën, ofwel de chemische producten verkregen uit de raffinage van aardolie. In cosmetica en haarproducten zien we deze producten onder andere terug als synthetische polymeren (microplastics), siliconen, minerale olie (paraffine, petroleum), sulfaten (SLS en SLES), parabenen, PEG’s en parfum. In eerste instantie sensibiliseren of beschadigen bepaalde petrochemicaliën het haar (denk aan sulfaten), waarna het weer ‘gerepareerd’ wordt door andere petrochemicaliën zoals siliconen en polymeren. Echter is deze vorm van repareren slechts tijdelijk en bestrijdt het enkel de symptomen van de eerdere beschadiging, niet de oorzaak. Ook kennen we deze ingrediënten inmiddels als potentiële allergenen. Daarnaast worden de beschadigingen aan de hoofdhuid niet hersteld.

Terre de Couleur gebruikt een gepatenteerde, lab-geteste biotechnologie om zijn formules samen te stellen. Dit heeft geleid tot een complete lijn van professionele haarproducten die 100% veilig zijn voor het haar en de hoofdhuid, met langdurige resultaten. In deze blog gaan we wat dieper in op de detox klei producten van Terre de Couleur. De detox klei producten absorberen en elimineren toxines en zware metalen uit de haarfollikels, de plek waar nieuwe haren ontstaan. Dit zorgt voor nieuwe, gezonde haargroei vanuit de wortel, met efficiënte en langdurige resultaten. De formule van het detox masker bestaat uit gedemineraliseerd water, klei en twaalf verschillende mineralen. De detox shampoos bestaan uit gedemineraliseerd water, klei, oppervlakte-actieve stoffen en actieve ingrediënten. 

Diepe detox versus zachte detox

Terre de Couleur heeft negen verschillende detox sets voor uiteenlopende haar- en hoofdhuidproblemen, bestaande uit een detox masker en shampoo. De oranje set is geschikt voor haarverlies, de blauwe set is geschikt voor beschadigd en/of gekleurd haar, de gele set is geschikt voor dun en futloos haar, de roze set is geschikt voor een droge en gedevitaliseerde hoofdhuid, de indigo set is geschikt voor verzwaard en/of sterk vervuild haar, de groene set is geschikt voor overmatige transpiratie van de hoofdhuid, de rode set is geschikt voor de geïrriteerde en jeukende hoofdhuid (ook geschikt voor hoofdhuidproblemen als psoriasis), de witte set is geschikt voor de (over)gevoelige of allergische hoofdhuid en de paarse set is geschikt voor een vettige hoofdhuid en vet haar.

De detox producten zijn op twee manieren te gebruiken, namelijk als diepe detox en als zachte detox. Bij een diepe detox wordt de hoofdhuid tot diep in de haarbol ontgift, met langdurige resultaten. Je start met het aanbrengen van het detox masker, masseert het goed in en laat dit onder een mutsje of folie 15 tot 20 minuten intrekken. Vervolgens was je twee keer na met de bijhorende detox shampoo. Elke detox shampoo is geformuleerd als aanvulling op het masker. Samen is het een complete hoofdhuidverzorging die diep reinigt en zichtbare resultaten geeft vanaf het eerste gebruik. De diepe detox is ideaal als voorbereiding op een plantenkleuring, bij significante haar- en hoofdhuidproblemen of als periodieke detox kuur.

Bij een zachte detox wordt de hoofdhuid en het haar op een milde manier geëxfolieerd, gezuiverd en verzorgd. Voor een zachte detox heb je alleen de detox shampoo nodig. Op zichzelf reinigt elke detox shampoo zeer zacht, maar effectief. Je brengt de shampoo royaal aan op de hoofdhuid, masseert deze even in en laat de shampoo vervolgens 5 minuten intrekken. Daarna was je nog één keer goed na met de shampoo. De zachte detox is ideaal als onderhoud voor tussendoor, wanneer er minder tijd is of bij minimale haar- en hoofdhuidproblemen. De zachte detox kan als snelle en efficiënte behandeling uitgevoerd worden in de salon, maar is ook een toegankelijke oplossing voor klanten thuis. Echter ontgift een diepe detox nog altijd dieper en zal dat in de meeste gevallen nog steeds de voorkeur hebben.

Oranje kuur tegen haaruitval
Geschikt voor: haaruitval en roos

Haaruitval kan vele oorzaken hebben en zich op verschillende manieren uiten. Stress, vitamine- en mineralen tekorten en schildklierproblemen zijn de belangrijkste oorzaken van abnormale haaruitval. Door oxidatieve overbelasting komen er gifstoffen in de haarbol terecht, waardoor micro-ontstekingen ontstaan die de haarbol verzwakken en haaruitval veroorzaken. Na jarenlang onderzoek naar de werking en veiligheid, heeft Terre de Couleur de oranje kuur gecreëerd. Het masker stimuleert de bloedsomloop, ontgift de haarbol en voorziet de hoofdhuid van zuurstof, waardoor nieuwe haargroei wordt bevorderd. De shampoo verlengt de werking van de behandeling. De lotion helpt micro-ontstekingen te verminderen door de natuurlijke flora van de hoofdhuid in evenwicht te brengen en te beschermen. Tegelijkertijd voedt het verzwakte cellen en geeft het ze kracht.

Uit de testresultaten van Terre de Couleur komt een bewezen positief effect naar voren op haarverlies. De oranje kuur zorgt voor een vermindering van haarverlies (tot 72%) in 100% van de gevallen, waargenomen in slechts tien dagen. Na de kuur is er een aantoonbare verbetering op te merken in het uiterlijk, de levendigheid, de zachtheid, de glans en het volume van het haar. Na vier toepassingen in acht dagen is de aanwezigheid van collageen en Laminine 5 al sterk verhoogd, wat van vitaal belang is voor de groei van een nieuwe haar. Collageen zorgt ervoor dat de nieuwe haar verankerd raakt in het haarzakje en Laminine 5 stelt de nieuwe haar in staat zich te voeden met mineralen en enzymen. Wanneer de hoofdhuid na de kuur onder een microscoop bekeken wordt, is duidelijk te zien dat de haardichtheid aanzienlijk verbeterd is. Na tien dagen zijn de eerste resultaten zichtbaar.

Blauwe kuur voor kleurbehoud
Geschikt voor: gekleurd, geblondeerd of gehighlight haar, droog haar en beschadigd, breekbaar of poreus haar

De blauwe detox kuur is geformuleerd om de kleur van gekleurd haar (chemisch of plantaardig) nieuw leven in te blazen en om de haarvezel te remineraliseren. De formule is rijk aan natuurlijke herstructurerende actieve ingrediënten die het haar versterken en de haarschubben sluiten. De detox kuur voedt het haar, herstelt en herstructureert de haarschubben en beschermt de haarkleur. Ook ontgift de kuur de hoofdhuid en het haar van toxines en vervuiling, met als resultaat een herleefde kleur, sterker haar en een gezonde hoofdhuid. Daarnaast zorgt de kuur voor zacht, soepel, luchtig en glanzend haar.

Deze kuur heeft een bewezen positief effect op gekleurd en beschadigd haar. Terre de Couleur heeft een CIELAB-meting laten uitvoeren waarin de blauwe detox shampoo vergeleken werd met drie toonaangevende professionele kleurshampoos. Voor de test werd een pluk haar gekleurd met een vluchtige kleurstof en vervolgens in een bakje met water en shampoo gelegd. Deze meting is uitgevoerd op een pluk haar die respectievelijk twee minuten en dertig minuten in het shampoo mengsel heeft geweekt. Het kleurbehoud is gemeten op gedroogd haar. Na twee minuten weken is 98% van het pigment behouden en na 30 minuten weken is 80% van het pigment behouden. Dit in tegenstelling tot de drie andere professionele kleurshampoos die onder deze extreme omstandigheden slechts 22%, 42% en 57% pigment behouden hebben. Bekijk de testresultaten in deze video.

Gele kuur voor voller haar
Geschikt voor: dof, fijn of gehighlight haar

De gele detox kuur exfolieert de haarvezels op milde wijze en geeft ze dikte, kracht en glans, wat zorgt voor meer volume. Ook brengt de kuur licht in blond haar. De formule bevat Karkadebloemextract, dat is samengesteld uit polysacchariden en organische zuren. De actieve ingrediënten voeden, hydrateren en zorgen voor de aanmaak van voller haar. Daarnaast verbetert het masker de glans en zachtheid van het haar, dankzij de gladmakende werking op de keratinevezels.

Roze kuur voor gerevitaliseerd haar
Geschikt voor: gedevitaliseerd, pluizig of kwetsbaar haar en een droge of schilferige hoofdhuid

Er zijn vele factoren die van invloed kunnen zijn op gedevitaliseerd, droog haar zonder glans. Denk aan ongeschikte haarproducten, chemische behandelingen of kleuringen, vervuiling, hitte of stress. Ook schilfers kunnen verschillende oorzaken hebben. Hoofdhuidschilfers kunnen veroorzaakt worden door een gedehydrateerde hoofdhuid of doordat de cellen zich te snel vernieuwen (roos). De roze detox kuur ontgift zachtjes, stimuleert de bloedcirculatie en voorziet de hoofdhuid van zuurstof. De kuur voedt de haarvezel tot in de kern, waar de nieuwe haar ontstaat. De revitaliserende actieve ingrediënten herstellen de haarschubben en elasticiteit van het haar, waardoor het haar weer kracht en soepelheid krijgt.

Indigo kuur voor krachtige ontgifting
Geschikt voor: oververzadigd, verzwaard of sterk vervuild haar en natuurlijk wit of grijs haar

Door chemische toepassingen zoals het chemisch kleuren van het haar, kan het haar oververzadigd raken. De natuurlijke beschermende barrière verslechtert, waardoor het haar droog en ruw wordt. Bij overbelasting van het haar zorgen de keratine schubben niet langer voor het gladde en glanzende uiterlijk van het haar, maar wordt het broos en kwetsbaar. De indigo detox kuur ontgift het haar intens, waardoor het haar weer stralend en gezond wordt. Tegelijkertijd regenereren de voedende en herstellende actieve ingrediënten het haar, waardoor het zijn natuurlijke schoonheid weer terugkrijgt. Deze kuur is tevens zeer geschikt voor natuurlijk wit of grijs haar dat geel geworden is. Het geel worden van grijs of wit haar is het gevolg van een afbraak van het aminozuur tryptofaan. Dit proces kan versneld worden door de zon, vervuiling en het gebruik van ongeschikte producten. Omdat wit en grijs haar geen pigment bevat, krijgt het zijn gelige uiterlijk. Door de krachtige ontgifting van de indigo kuur wordt deze vervuiling of build-up geabsorbeerd en wordt het haar beschermd tegen versnelde oxidatie.

Groene kuur tegen overmatige zweetproductie
Geschikt voor: verzwaard haar en overmatige zweetproductie (hyperhidrose)

De groene detox kuur is bedoeld voor zwaar haar en een (overmatig) zwetende hoofdhuid. Deze kuur is daarom ook erg geschikt voor sporters. De detox kuur verfrist het haar, brengt lichtheid en brengt de hoofdhuid in balans. Melkzuur, het agressieve element van transpiratie, tast de haarwortels aan en irriteert de hoofdhuid, met als gevolg een rode huid, jeuk en mogelijk zelfs haaruitval. Door zweet en gifstoffen verzuurt de pH-waarde van de huid. Hyperhidrose (overmatige zweetproductie) moet niet verward worden met seborroe (vet haar). Hyperhidrose is te herkennen aan verzwaard haar met droge punten, overmatig zweten van het gezicht zonder dat de huid vet wordt, lichte haaruitval en milde irritatie van de hoofdhuid. Hyperhidrose kan genetisch bepaald zijn, maar kan ook veroorzaakt worden door hormonale veranderingen, stress of andere emotionele factoren, sporten en het klimaat.

Rode kuur voor de gevoelige hoofdhuid
Geschikt voor: gevoelige, jeukende of geïrriteerde hoofdhuid

De rode detox kuur verzacht de geïrriteerde hoofdhuid, verlicht jeuk en verzacht roodheid en psoriasis. Tegelijkertijd wordt de hoofdhuid zachtjes gezuiverd en brengt het de hoofdhuid terug naar zijn natuurlijke, gezonde staat. Gevoeligheid van de hoofdhuid kan zich uiten als roodheid, jeuk of irritatie. De huid reageert op irritatie met ontstekingen in een poging zichzelf te verdedigen en te herstellen. Als deze irritaties niet behandeld worden, ontstaat er een chronische ontstekingsreactie. Hoofdhuidproblematiek gaat vaak gepaard met micro-ontstekingen. De oorzaken van deze micro-ontstekingen zijn zeer uiteenlopend. Denk bijvoorbeeld aan agressieve reinigingsmiddelen in synthetische shampoos, fysieke of emotionele stress, hormonale veranderingen en huidaandoeningen zoals atopisch eczeem of psoriasis. Al deze factoren kunnen de natuurlijke barrière van de hoofdhuid verzwakken, waardoor deze vatbaar wordt voor irritatie. De rode detox kuur herstelt deze barrière en biedt heilzame verlichting.

Witte kuur voor de kwetsbare hoofdhuid
Geschikt voor: gevoelige of kwetsbare hoofdhuid door bijvoorbeeld allergie, ziekte, chemo, zwangerschap en borstvoeding

De witte detox kuur bevat geen essentiële oliën en is daardoor geschikt voor de meest gevoelige en kwetsbare hoofdhuid. Deze kuur beschermt en zuivert het haar en de hoofdhuid tot diep in de haarbol. Allergieën en andere gezondheidsproblemen als gevolg van vervuiling, voeding, stress of het gebruik van bepaalde producten neemt al jaren sterk toe. Vervuiling en chemicaliën zorgen voor oxidatie van de cellen, wat leidt tot een opstapeling van gifstoffen in het haar en de haarbol. Hoe meer gifstoffen en zware metalen de haarbol heeft opgenomen, hoe vatbaarder het wordt voor cellulaire wanorde. Als cellen niet meer op de juiste manier reageren, kan dit onder andere leiden tot haaruitval, psoriasis en jeuk. De witte detox kuur zuivert en ontgift het haar tot in de kern, waardoor deze weer wordt hersteld.

Paarse kuur tegen vet haar
Geschikt voor: vet haar en vette hoofdhuid

De paarse detox kuur is speciaal ontworpen om vet haar aan te pakken. De zuiverende formule reguleert en draineert overtollig talg en gifstoffen, exfolieert de vette hoofdhuid en reinigt zachtjes. Ook heeft de kuur een volumegevend effect. Vet haar (seborroe) moet niet verward worden met overmatige zweetproductie (hyperhidrose). Voor overmatige zweetproductie is de groene detox kuur geschikt. In het geval van seborroe is de huid op de hoofdhuid nauwelijks rood of geïrriteerd. Vet haar en een vette hoofdhuid gaat vaak ook gepaard met acne op het gezicht.

Laat een reactie achter

What are your experiences? Read or write a review here.

*Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

* Verplichte velden